Αίθουσα Αιμοκάθαρσης

Αίθουσα Αιμοκάθαρσης

Τεχνητός Νεφρός

Τεχνητό Νεφρό

Ασθενοφόρο

Παροχή ασθενοφόρου

Θάλαμος Ηπατίτιδας

Θάλαμος Ηπατίτιδας

Αίθουσα Αναμονής

Αίθουσα Αναμονής Συνοδών

Στην μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης, Αττικός Νεφρός , παρακολουθούνται και υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ασθενείς με τελικό στάδιο χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας στους οποίους έχει επιλεγεί σαν θεραπεία υποκατάστασης της νεφρικής λειτουργίας, η συγκεκριμένη μέθοδος.

Η μονάδα περιλαμβάνει τρείς θαλάμους αιμοκάθαρσης, ο πρώτος βρίσκεται στον Α όροφο της μονάδας και περιλαμβάνει 18 μηχανήματα και οι υπόλοιποι βρίσκονται στον Β όροφο, ο ένας περιλαμβάνει 10 μηχανήματα και ο δεύτερος 2. Επίσης στο Β όροφο βρίσκεται και ξεχωριστός θάλαμος 2 μηχανημάτων για ασθενείς οι οποίοι πάσχουν  από χρόνια ηπατίτιδα Β.

Στην μονάδα μας παρακολουθούνται περίπου 78 ασθενείς. Εκτός του τελικού σταδίου  ΧΝΑ , οι περισσότεροι πάσχουν παράλληλα από χρόνιες παθήσεις, όπως ο Σακχαρώδης διαβήτης , η αρτηριακή υπέρταση , η στεφανιαία νόσος, η περιφερική αρτηριοπάθεια των κάτω άκρων, δυσλιπιδαιμίες κλπ.

- Καινούργιες κτηριακές εγκαταστάσεις.
- Έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με πολυετή εμπειρία.
- Παρουσία ιατρού νεφρολόγου σε όλες τις ώρες λειτουργίας της μονάδας. 
- Συνεχής παρακολούθηση από έμπειρους ιατρικούς και επιστημονικούς συνεργάτες (καρδιολόγους, διατροφολόγους κ.α. ειδικότητες).
- Άνετος χώρος αιμοκάθαρσης με μηχανήματα τελευταίας γερμανικής τεχνολογίας, με δυνατότητα όλων των μεθόδων αιμοκάθαρσης και on line.
- Φίλτρα αιμοκάθαρσης γερμανικών προδιαγραφών με σύνθετικές μεμβράνες και μέθοδο αποστείρωσης τελευταίας τεχνολογίας.
- Ηλεκτροκίνητα κρεβάτια αιμοκάθαρσης με χειριστήριο.
- Ατομική τηλεόραση με χρήση ακουστικών για τον κάθε ασθενή.
- Ελαφρύ γεύμα κατά την διάρκεια της αιμοκάθαρσης.
- Δωρεάν Wifi για τους ασθενείς
- Μεταφορά ασθενών με ασθενοφόρο.

 

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ:

 Η Νοσηλευτική Υπηρεσία της Κλινικής αποτελείται από την Προϊσταμένη και 10 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό. Το έργο της υπηρεσίας αυτής είναι το εξής:

1.    H παράλληλη και συνεπικουρούμενη από την Ιατρική Υπηρεσία, παρακολούθηση των ασθενών, όπως η ανά τακτά χρονικά διαστήματα αυτοματοποιημένη παρακολούθηση ζωτικών σημείων, χορήγηση της καθορισμένης από τους ιατρούς ενδοφλέβιας φαρμακευτικής αγωγής καθώς και ο καθορισμός του προγράμματος αιμοκάθαρσης (διάρκεια συνεδρίας, επιλογή μεθόδων αιμοκάθαρσης- κλασσική ή online αιμοδιαδιήθηση).

2.    Οι Νοσηλευτές-τριες της Μονάδας παρακεντούν τους αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς, οι οποίοι φέρουν αγγειακές προσπελάσεις όπως: Α-V φίστουλα ή μόσχευμα στην αρχή της συνεδρίας και φροντίζουν για την ικανοποιητική αιμόσταση των σημείων παρακέντησης μετά το πέρας αυτής.

3.    Η Νοσηλευτική Υπηρεσία παρέχει πλήρη βοήθεια στους ιατρούς για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών.

4.    Λόγω της ανά τακτά χρονικά διαστήματα επαφής (3 φορές) την εβδομάδα των νοσηλευτών με τους ασθενείς, αναπτύσσεται μια πολύ ιδιαίτερη σχέση. Οι ασθενείς με τα αρκετά προβλήματα υγείας που έχουν βλέπουν την νοσηλεύτρια-τη, σαν ένα «δικό» τους άνθρωπο, ο οποίος σε συνεργασία με τον ιατρό, φροντίζει για μια άκρως απαραίτητη για τη ζωή τους διαδικασία. Λόγω της παραπάνω σχέσης που αναφέραμε, ο νοσηλευτής στηρίζει ηθικά και ψυχολογικά τους ασθενείς.

Επιπλέον:

Η Προϊσταμένη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας καθορίζει το κυλιόμενο ωράριο εργασίας των νοσηλευτών της Μονάδας και προγραμματίζει τις μεταφορές των ασθενών  με το ασθενοφόρο της κλινικής. Φροντίζει για την , ανά τακτά χρονικά διαστήματα, παρακολούθηση και συντήρηση των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης από εξειδικευμένους τεχνικούς της εταιρείας Parofil (επίσημος αντιπρόσωπος της B-BRAUN στην Ελλάδα). Επιπρόσθετα αναλαμβάνει και τις παραγγελίες των αναλώσιμων υλικών (φίλτρα αιμοκάθαρσης, γραμμές, βελόνες, φύσιγγες, διαλύματα αιμοκάθαρσης κλπ) ώστε να βρίσκονται σε πλήρη επάρκεια.

Μέλος του Ομίλου

 

Gallery Side 

Περισσότερα

Scroll to top